Waar?

We verwachten de deelnemers donderdag 27 december om 19.00 uur in het Theaterhotel. Na aanmelding krijg je een map met antwoordformulieren en voor elk team een schema waarin staat op welke locaties je verwacht wordt.  Op iedere locatie speel je twee ronden, eventueel aangevuld met een fotoronde, waarna je een kwartier hebt om naar de volgende plek te gaan.

Opbrengst
De opbrengst van de PopQuizXL gaat dit jaar niet meer naar de actie 3FM Serious Request. Ditmaal hebben we gekozen voor een lokaal goed doel. Het geld gaat naar het Almelose Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit fonds betaalt de contributie of lesgeld voor kinderen uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek- of dansles of een andere creatieve bezigheid.

Moeilijk?
Je hoeft echt geen ‘popprofessor’ te zijn om mee te doen aan de PopquizXL. De vragen gaan over muziek waar iedereen mee is opgegroeid. Popquizzen doe je vooral voor de gezelligheid. Bij de PopquizXL betekent dat met live-muziek en geluids- en beeldfragmenten die iedereen herkent en die je onmiddellijk meezingt. Wat weet jij van de muzikale helden van toen en nu? Hoe heetten bijvoorbeeld die lui van Abba ook alweer? Maar ook, uit welk land komt DJ Hardwell?

Meezingen
In de PopquizXL komt opnieuw de gehele historie van de popmuziek voorbij, van rockabilly tot hiphop, van metal tot dance, van country tot schlager. De samenstellers van de quiz houden net als andere jaren het pop-olympische motto voor ogen: meezingen is belangrijker dan winnen.

Laagdrempelig
De Popquiz XL is een initiatief dat ruim drie jaar geboren werd tijdens één van de maandelijkse popquizzen bij Proeflokaal België in Almelo. Enkele deelnemers daaraan hebben de koppen bij elkaar gestoken om een grote, laagdrempelige popquiz te organiseren, een muzikaal feest der herkenning voor iedereen die is opgegroeid met popmuziek. De eerste editie was direct een doorslaand succes, en bij de tweede editie bleek een week voor de tijd het maximaal mogelijke aantal teams al te zijn bereikt.